top of page
Szerző képeEsszencia Olajok Webáruház

Szezonális kellemetlenségek ellen az esszenciális olajok erejével


Hogyan előzd meg, ha téged is érint- mivel enyhítheted a természetesen és hatékonyan az allergiás reakciókat és tüneteket?


Az allergiás tüneteket nem szabad elhanyagolni, a kezeletlen allergiás náthából ugyanis asztma alakulhat ki. Az első pollenek tavasszal megjelennek, és ahogy enyhül az idő, úgy növekszik a levegőben a pollenkoncentráció. Kora tavasz kezdetével a virágzó fák, nyár elején a fűpollen, majd nyár végén a gyomnövények, pl. parlagfű okoznak allergiát, melyek a szervezet méreganyagokkal telítettsége miatt okoznak túlzott reakciókat.



Az allergiás reakció azt mutatja, hogy az immunrendszer egy veszélytelen anyagra túlreagál. Ma már gyakorlatilag minden anyag allergénné válhat, és így kiválthat allergiás reakciót- ezért az allergiás ember gyakran nem csak egyetlen allergénre reagál. Immunrendszerének erős reakciója idővel oda vezet, hogy egyre több helyzetben túlreagál. Ennek az a következménye, hogy az allergiás végül egyre több anyagra mutat túlzott reakciót.


Allergiánk csökkentése vagy megszüntetése érdekében először méregtelenítsük ki a szervezetünket, mely során kitisztítjuk emésztőrendszerünkből, vérünkből az ételadalékokat, növényvédő szereket, káros baktériumokat, vírusokat, gombákat vagy egyéb parazitákat. Ezt sokféle módon megtehetjük, pl.rövid böjtöléssel, gyógyteákkal, támogathatjuk esszenciális olajokkal mint pl. Oregano, Bazsalikom, citrusfélék, Zendocrine esszenciális keverék, doTERRA Zendocrine kapszula vagy GX Assist komplex tisztító kapszula segítségével. A méregtelenítő kúra után feltétlenül szükséges pótolni a vitaminokat, ásványi anyagokat szerves, jó biohasznosulású készítményekkel, pl. doTERRA Lifelong Vitality készítményeket- mert a méregtelenítés során ezek is ürülnek a szervezetből és a megfelelő vitamin szint a normálisan működő immunrendszer egyik alappillére. Ha ezeket megtettük első lépésben, garantált hogy az allergiás reakciók is csökkenni, javulni fognak. Gyermekeinknél is fontos ugyanezt tudnunk, végigcsinálnunk, mert sok kellemetlen szenvedéstől és felesleges gyógyszerszedéstől megkímélhetjük a kis szervezetét.




Vizet inni- FONTOS!

Elegendő víz hiányában az emberi szervezet nehezen működik- a kiszáradás a hisztaminszint növekedéséhez vezethet a szervezetben – ami már az allergiás reakciók során is feleslegben van. „A hidratáltság jót tesz az egészségnek, de ha allergiáról van szó, ha antihisztaminokat szed, azok is kiszáríthatnak”


Kézmosás

Még ha nem is látja őket, a pollen és más allergének hozzátapadnak a testéhez, amíg kint tartózkodik-a szabadban töltött idő után mosson kezet és arcot. (Az is hasznos lehet, ha hátrahúzza a haját, ha hosszabb, hogy távol tartsa az orrától, a szájától és a szemétől a pollent, amely odaragadhatott.)



A LEGJOBB ESSZENCIÁLIS OLAJOK ALLERGIA ELLEN


EUKALIPTUSZ ESSZENCIÁLIS OLAJ:


A légutakra és hörgőkre hűsítő, nyugtató hatású lehet és csökkenti az allergiás tüneteket. Az eukaliptusz vegyületei segítenek megnyugtatni a légzőrendszert és támogatja a szervezet mechanizmusait az allergénként ható káros mikroorganizmusoktól. Az eukaliptuszolajjal történő belélegzés- inhalálás, párologtatás enyhíti az allergiás tüneteket, de mellkaskenőcsöt is készíthetünk belőle. Keverjen el 3-4 csepp eukaliptuszolajat egy teáskanálnyi bázisolajjal (oliva, mandula, vagy egyéb olaj is lehet), és masszírozza be a mellkasába.




A BORSMENTA vagy FODORMENTA ESSZENCIÁLIS OLAJ:


Enyhítik az allergiás tüneteket, megnyugtatja az allergiától megviselt szervezetet, így az egész allergiaszezon alatt alkalmazható. Kiváló nátha, megfázás ellen, enyhítheti a légúti problémákat. A borsmenta olajának a légzőrendszerünkre nézve nyugtató, az elménkre pedig élénkítő hatása van, ugyanakkor fertőtlenít is, ennek köszönhető, széles körben alkalmazzák - és ezt tanulmányokkal is lehet igazolni. A fodormenta hatása ugyanaz, viszont enyhébb ízű és illatú, gyerekeknek és aki nem bírja az erős mentol ízt, azoknak ezt ajánlanánk. Diffúzálja, inhalálja vagy külsőleg alkalmazva bázisolajban higítsa (kb. 10 csepp bázisolaj és 2-3 csepp borsmenta vagy fodormenta olaj) és masszírozza mellkasába.






A CITROM ESSZENCIÁLIS OLAJ:


Felemelő és energizáló tulajdonságainak, valamint élénkítő aromájának köszönhetően pozitív hangulatot teremt. Testi, lelki, energetikai szinten tisztít. Természetes tisztítóként használhatjuk szervezetünkben vagy otthonunkban. Támogatja a nyirokrendszer működését, így az immunrendszert is. Sokoldalú olajként képes emésztést elősegíteni és egészséges légzésfunkciókat támogatni, ha belsőleg veszik be. Akár diffuzálva, akár belsőleg bevitt vagy helyileg alkalmazott, a citrom illóolaj különféle előnyöket kínál. Felnőtteknek ajánlott napi 2x 3 csepp használata belsőleg vízben, folyadékban fogyasztva. Légúti problémáknál kiváló, tisztító hatású. Kisgyerekeknél is alkalmazhatjuk- természetes lázcsillapító, így ajánlott diffúzorban, 10 éves kor feletti gyerekek és felnőtteknél belsőleg is fogyasztható!




A LEVENDULA ESSZENCIÁLIS OLAJ:


A levendulaolaj egy természetes antihisztamin, nyugtató és kiegyensúlyozó hatásairól, valamint a bőrt támogató hatásairól ismert.a legsokoldalúbban használható, így minden háztartásban ott a helye- a természetes házipatika egyik illóolaja. A doTERRA levendula esszenciája abból a levendula fajtából készül ( Lavandula angustifolia)., amelyben a legmagasabb a hatóanyag tartalom. Ez a linalool. Ez biztosítja azt, hogy ennyi mindenben tud segíteni. Enyhíti az insomniát (álmatlanság), depressziót és PMS-t, természetes antihisztamin asztma és allergia esetén.




Római Kamilla Esszenciális Olaj


A legsokoldalúbb a kamillák között, a római kamilla olaját a növény kicsi, fehér, százszorszép-szerű virágaiból vonják ki. A bőrre és általában a szervezetre nyugtató hatással van, támogatja a szervezet gyulladásokra adott válaszát. A kamillaolaj tulajdonságairól szóló áttekintésben arról számoltak be, hogy a kamilla nyálkahártya-gyulladások és arcüreggyulladás tüneteinek enyhítésére is használható. Enyhítheti a bőr irritációjából eredő kellemetlenségeket is, ha hordozóolajjal keverik és helyileg alkalmazzák. A római kamilla illóolaj immunfenntartó előnyeinek kiaknázása érdekében könnyedén hozzáadhatja vízéhez vagy egyéb italához.




HASZNÁLATI MÓDOK



Diffúzió: Adjon néhány csepp olajat vagy olajokat egy dugaszolható diffúzorhoz vagy olajégőhöz. Ez a módszer különösen előnyös a szezonális allergiák tüneteinek, valamint egyéb légúti megbetegedések kezelésére.


Közvetlen belélegzés: Az illóolajok belélegezhetők közvetlenül az üvegből, tenyérből vagy egy-két cseppet a zsebkendőre helyezve. Az éjszakai allergia enyhítésére 5 csepp illóolajat adhat a párnájához.


Helyi alkalmazás: Bőrallergiás és olyan tünetekkel küzdők, mint a viszketés, csalánkiütés és kiütések, felvihetik az olajat a bőrükre. A legtöbb olajat felvitel előtt össze kell keverni hordozóolajjal, például jojoba-, kókusz- vagy édesmandulaolajjal. 2 csepp illóolaj és 1 evőkanál hordozóolaj aránya javasolt. Legyen óvatos, amikor citrom illóolajat vagy más citrus alapú olajat visz fel a bőrre, mivel ezek nap- és fényérzékenyek, és a bőr elszíneződését okozzák.


Az allergének megcélzása: Egyes olajok, mint például a citrom, az eukaliptusz és a teafa, segíthetnek elpusztítani a penészgombákat és a poratkákat, amelyek mindkettő gyakori allergének, amelyek tüneteket váltanak ki. Ehhez egy személynek 20 csepp illóolajat és egy evőkanál fehér ecetet kell hozzáadnia 1 csésze vízhez. A keveréket fürdőszobákba, és más, penészedésre hajlamos területekre, valamint matracokra és egyéb textíliákra permetezheti a poratkák elpusztítására.




doTERRA Intro Kit-Bevezető készlet aromaterápiás kezdőkészlettel egyszerűen megismerhetők a doTERRA esszenciális olajok!



Tartalma: Levendula 5 ml, Citrom 5 ml, Borsmenta 5 ml.


E három esszenciális olajat kombinálva és egyidejűleg fogyasztva (belsőleg!) már pár nap után jelentős enyhülést tapasztalhat.









doTERRA TriEase® Lágyzselatin Kapszula


A különlegesen összeállított TriEase lágyzselatin-kapszulával a levendula, a borsmenta és a citrom esszenciális olajak kombinációjával kitűnően csökkenthetők az allergiák rendkívül kellemetlen tünetei, ezenkívül gyorsan és könnyen fogyasztható utazás vagy kültéri elfoglaltságok közben. Biztonságos napi rendszerességgel lehet szedni. Az erősen allergiás időszakban a sima illóolajos párologtatást kiegészítően vagy ahelyett alkalmazható. Mindegyik kapszula ugyanannyi Citrom, Levendula és Borsmenta esszenciális olajat tartalmaz. Ezek ismertek a tiszta légzést fenntartó képességükről és az egészséges immunválasz támogatásáról, ha összekombináljuk őket. A TriEase puha kapszulát gyorsan és könnyen el lehet fogyasztani, amikor utazunk, kültéri eseményekhez csatlakozunk, vagy a szezonális, környezeti elemek különösen magasak. TriEasy szoftgélt biztonsággal lehet fogyasztani naponta a szezonális diszkomfort idején, hogy tiszta légzést és a légzőrendszer egészségét biztosítsuk.


Mi teszi egyedivé a TriEase Softgelt?

Ezeknek az olajoknak a szinergetikus hatása. A TriEase Softgels egyik legnagyobb előnye, hogy kényelmes. A citrom-, levendula- és borsmenta-olaj összekeverése kevésbé praktikus , és nem mindig van lehetőség az útközbeni felhasználásra. A TriEase használatakor nincs szükség az egyes olajok kevergetésére és kapszulába való adagolására.Tarts egy doboz TriEase Softgelt a táskádban ,az autóban vagy otthonodban a szezonális és környezeti veszélyek elleni védelem érdekében. A proaktivitas érdekében a TriEase Softgels alkalmazását már tavasszal érdemes elkezdeni.








FORRÁS:

2 278 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page