top of page
Szerző képeEsszencia Olajok Webáruház

HAJREGENERÁLÁS ILLÓOLAJOKKAL💦

Frissítve: 2023. júl. 17.



A fénytelen, merev haj ismét szép és egészséges lesz, ha mosásnál növényi olajokkal és esszenciális illóolajokkal tápláljuk- nyáron a nap hajszerkezet károsító és szárító hatása miatt érdemes kiemelten ápolni hajkoronánkat. Nem csak károsodás esetén érdemes használni az olajokat, hanem hajunk dúsítására, erősítésére vagy hajhullás megfékezésére is nagyon hatékonyak. Egyszerű alkalmazás és azonnal látható változást láthatunk, ha elkezdjük minden mosásnál bevetni ezeket a tippeket. A saját gyógynövényes- illóolajos hajspray elkészítése nem csak gazdaságos és egyszerű, hanem javíthatja a haj egészséges megjelenését is. Csak néhány egyszerű összetevőre és természetes eredetű illóolajokra van szükség – ezek közül sok valószínűleg már kéznél van. 💙

Fontos tudni, hogy a természetes növényi olajok, ha megfelelően használod, nem teszik a hajadat zsírossá és nyirkossá, hanem mélyen táplálják azt, hatására rugalmasabb, fényesebb és egészségesebb megjelenésű lesz a hajad.


TIPPEK:


~Tegyél néhány cseppet a fejbőrödre, lehet közvetlenül a hajmosás előtt, zuhanyozás után vagy lefekvés előtt.


~Cseppents bele egy-két cseppet a samponba vagy balzsamba. Egyszerűen add hozzá az illóolajat a tenyeredben lévő samponba vagy balzsamba, mielőtt behabosítanád a fejbőrödbe vagy a hajadba.


~Cseppents néhány cseppet a tenyeredbe, dörzsöld össze a kezeidet, és húzza végig a haján. (Az illóolaj nemcsak a hajad számára hasznosítja a helyi hatásokat, hanem az aromás előnyöket is élvezheted, mivel a lágy illat egész nap megmarad a hajadban.)


~Tegyél néhány cseppet egy kis spray-palackba- vízbe csepegtetve az illóolajat. Gyorsan és egyenletesen felviheted az illóolajokat a hajadra vagy a fejbőrödre– minden használat előtt rázd fel.



Az általunk javasolt illóolajok mind arról ismertek, hogy egészséges, gyönyörű megjelenésű fürtöket hoznak létre, serkenthetik a hajnövekedést is és hajhullás ellen is bevethetjük. Variálhatod tetszés szerint az alábbi, haj számára tápláló esszenciális olajokat:


-Rozmaring

-Ylang-Ylang

-Teafa

-Eukaliptusz

-Borsmenta

-Muskotályzsálya

-Geránium- Muskátlirózsa

-Levendula



NÖVÉNYI OLAJOK HAJÁPOLÁSRA:


Ahhoz, hogy a haj erős, egészséges és fényes legyen, megfelelő külső- belső táplálásra van szüksége. Ehhez hozzájárulhat az étrend módosítása, táplálékkiegészítők szedése ( pl. sörélesztő, hajvitaminok, B vitaminok és E-vitamin) amik belülről fejti ki hatását, de épp ilyen fontos, hogy kívülről is megfelelő tápanyagokhoz jusson a hajkorona. Ezek a csodálatos olajok kitűnő segítséget nyújthatnak ehhez. A széles körben elterjedt hajápolási termékek egyre nagyobb kínálatából lehet válogatni az üzletek polcain. Ezek a növényi alapanyagok a bolti termékekkel szemben nagy mennyiségben tartalmaznak olyan anyagokat, amik a hajunkat vitaminokkal, ásványi anyagokkal látják el, fokozzák a rugalmasságát, a csillogását.



RICINUSOLAJ: A ricinus nagyon jót tesz a hajnak, sőt a szemöldöknek és a szempilláknak is, serkenti a hajhagymák növekedését, és egészségesebbé, fényesebbé, dúsabbá teszi a hajat , valamint a száraz, elvékonyodott hajszálaknak is jót tesz. E-vitaminban, omega-zsírsavakban és ricinsavban gazdag, sűrű olaj segíti a hajhagymák megerősödését, ápolja a korpás hajat és fokozza a hajnövekedést.






OLIVAOLAJ: használatának a mediterrán országokban régi hagyománya van. Bőrápolásra és hajápolásra egyaránt használják mivel fényvédő hatású és vitaminokkal, ásványi anyagokkal táplál. Hullámos, göndör hajra használva gyönyörű szép loknikat kölcsönöz viselőjének.



SZŐLŐMAGOLAJ: kiváló tápanyagforrás a haj számára. Az E-vitamin tartalmának köszönhetően beállítja a fejbőr természetes egyensúlyát, ezen kívül fényvédő hatása van. Azoknak is ajánljuk, akik szeretnének szabadulni a hullámos hajuktól, mivel a szőlőmagolaj hajkiegyenesítő hatással is rendelkezik.




JOJOBAOLAJ: bárkinek csodákat tesz a hajával, mivel az összetevői nagyon hasonlóak a hajunk és a fejbőrünk természetesen képződő anyagaival. Kiváló lehetőséget nyújt számunkra, hogy visszaadjuk a hajuknak a csillogását és közben hidratáljuk is.




MANDULAOLAJ: finom édeskés illatot kölcsönöz a hajnak, miközben tápanyagokban rendkívül gazdag összetevői táplálják a száraz töredezett végeket. Bársonyosít, puhítja-lágyítja a hajat és a bőrt is.




Ezeket a tápláló növényi olajokat kétféleképpen alkalmazhatjuk a hajunkra. Készíthetünk belőle pakolást, amit a hajmosás előtt használunk, illetve használhatjuk kondicionálóként is. Nagyon fontos, hogy mind a két esetben nedves hajra kenjük fel az olajokat.

Ha HAJPAKOLÁST készítünk, akkor szükségünk lesz a fent felsorolt olajok közül bármelyikből két-három evőkanálnyi mennyiségre. Természetesen az olajokat keverhetjük is egymással, hogy így fokozzuk a jótékony hatásaikat. Ehhez keverjünk hozzá egy tojás sárgáját és ha száraz a hajunk, akkor még egy-két evőkanál mézet. Ezt a keveréket nedves hajra kenjük rá és helyezzünk rá egy fürdősapkát vagy tekerjük körbe a hajunkat fóliával. Így pihentessük a pakolást 20 percig, utána langyos samponos vízzel a szokott módon mossuk meg. Ha valakinek hosszabb haja van, akkor a pakoláshoz használt alapanyagok mennyiségét megduplázhatja. A hajpakolásból a fejbőrünkre is kenjünk, hogy a tápanyagok ott is ki tudják fejteni a jótékony hatásukat.

KONDÍCIONÁLÓ-ként használva a hajmosás végeztével, a haj mennyiségétől és hosszától függően egy-két kiskanálnyi (rövid hajra fél kanálnyi) mennyiséget masszírozzuk bele a hajunkba, főként a hajvégekbe, a választott olajból, vagy olajok keverékéből és utána a szokott módon szárítsuk meg a hajunkat.

Ezekkel a 100%-osan tiszta, hatóanyagokkal teli, tápláló olajokkal, rendkívül jó hatásfokkal tudjuk rövid és hosszútávon egyaránt, ápolttá és egészségessé varázsolni a hajunkat.


HAJÁPOLÓ SPRAY KÉSZÍTÉSE:


➡️HOZZÁVALÓK:

- 0,5 L víz

-3 csepp citromolaj

-3 csepp rozmaringolaj

-3 csepp levendulaolaj

- spray palack


A vizet töltsük a palackba és adjuk hozzá a háromféle illóolajat. Zárjuk le a palackot, és a keveréket rázzuk össze. Minden hajmosás után fújjuk nedves hajra és fésüljük bele. NE ÖBLÍTSD KI!



www.esszenciaolajok.com

345 megtekintés0 hozzászólás

Hozzászólások


bottom of page