top of page
Szerző képeEsszencia Olajok Webáruház

ESSZENCIÁLIS OLAJOK ALLERGIÁRA


Ma minden 4. magyar ember szenved allergiától, és az asztmások száma is egyre növekszik. Ennek nemcsak környezeti okai vannak, hanem az ételeinkkel bevitt mesterséges, káros adalékok és az egyre csökkenő vitamin és nyomelemhiány is kiválthatja, ezenkívül lelki folyamataink is nagyban befolyásolják ennek kialakulását.


Szerencsére létezik néhány olyan illóolaj, amelyek segítséget nyújthatnak az allergiás tünetek kezelésében és az immunrendszer megerősítésében. Ezek az illóolajok fizikailag és lelkileg is segítenek megtámogatni a testet és segítik a túlérzékenység leküzdésében.


A BORSMENTAOLAJ: megkönnyítheti az allergiás tüneteket, például az asztmát vagy a hörghurutot. Hatékony a váladék eltávolításában és a gyulladás csökkentésében. Mindkettő az allergiás reakciók miatt alakulhat ki. A borsmentaolajat használhatja diffúzorban, amely segítséget nyújthat abban, hogy elkerülje az olyan allergént, mint a pollen. Napi 1-2 csepp segíthet a gyulladás csökkentésében. A borsmentaolajat vízben kell feloldani és úgy elfogyasztani.


A BAZSALIKOMOLAJ: csökkenti az allergének gyulladásos reakcióját. Ez az olaj segíthet méregteleníti a testet a baktériumoktól és a vírusoktól, miközben eredményesen harcol a gyulladással, a fájdalommal és a fáradtsággal szemben. Tanulmányok igazolják, hogy a bazsalikomolaj antimikrobiális aktivitást mutat és képes elpusztítani a baktériumokat, a gombákat, amelyek asztmát és légzési károkat okozhatnak. A légzőrendszer védelme érdekében vegyítsen 2-3 csepp bazsalikomolajat kókuszolajjal és ezzel kenje be a tarkóját, a homlokát vagy a mellkasát.


AZ EUKALIPTUSZOLAJ: javítja a keringést és csökkenti az allergiás tüneteket. Az illóolajnak fájdalomcsillapító és gyulladásgátló hatása van, amely segít megszabadulni a méreganyagoktól és az allergénként ható káros mikroorganizmusoktól. Az eukaliptuszolajjal történő gőzölés enyhíti az allergiás tüneteket, de mellkaskenőcsöt is készíthetünk belőle. Keverjen el 3-4 csepp eukaliptuszolajat egy teáskanálnyi jojobaolajjal, és kenje ezt a mellkasára.


Ma minden 4. maagybangyar ember szenved allergiától, és az asztmások száma is egyre növekszik. Ennek nemcsak környezeti okai vannak, hanem az ételeinkkel bevitt mesterséges, káros adalékok és az egyre csökkenő vitamin és nyomelemhiány is kiválthatja, ezenkívül lelki folyamataink is nbefolyásolják ennek kialakulását.az allergének eltávolítására. Érzékeny bőrűek mindenképpen valamilyen hordozólajjal kombinálva használják a teafaolajat.


LEVENDULAOLAJ: Miközben remek nyugtató és stresszoldó, gyulladáscsökkentő, ami szintén jót tesz az allergiának, ugyanakkor nagyon magas a Linalool tartalma. Sokan, 10-ből 6-7 ember linalool érzékeny, mivel a tusfürdők, krémek mind rengeteg linaloolt tartalmaznak, ráadásul szintetikust, így sokak szervezete besokallt már tőle. Lehet, hogy nem veszi észre, mert általánosságban nem érzékeli a tüneteket, de allergia szezonban viszont felerősödik. Sajnos ilyenkor a Levendula, hiába természetes, mégis rosszabbodást hoz létre. Helyette viszont lehet használni a Fenyő és a Varádics illóolajokat. A Varádics remek antihisztamin hatású és nagyon jó nyugtató, gyulladáscsökkentő, és energetikailag is a légutakat támogatja, illetve a bőrt, merthogy az ekcéma is allergia, arra is nagyon sok esetben beválik.

Fontos tudni, hogy minden allergiásnak zsírsavakból nagyfokú hiánya van, ha feltölti a szervezetét vele, sok esetben egy életre megszabadul az allergiától. Egyszerű és természetes megoldások allergiásoknak, érdemes megpróbálni, és egész kicsi gyerekek, várandósok is használhatják.


Javasoljuk, hogy fogyasszon kapszula formájában, napi szinten halolajat, ugyanis az Omega-3 gyulladáscsökkentő és immunrendszer erősítő hatású!


Az esszenciális olajakat (100%-os tisztaságúakat) fogyaszthatja belsőleg is, vízben elkeverve vagy más bőrápoló olajjal felviheti bőrön keresztül, vagy ultrahangos párásítóban belélegzés által juttathatja el a szervezet minden sejtjéhez.





69 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page